Ансамбль народних інструментів «Музичний сувенір». Сьогодення

Ансамбль народних інструментів «Музичний сувенір»

/Files/images/neverov/16.jpg

Умови карантину і воєнного стану внесли корективи в репетиційний формат Ансамблю «Музичний сувенір» – зараз це формат відео-конференції, але колектив в 2022 році взяв участь на Міжнародному фестивалі у Чорногорії і Словаччині. Мав змогу проводити репетиції у літній період. Створив відео записи в YouTube. Вже під час війни ансамбль мав концертні виступи в Закарпатській області на День Прапора та День Незалежності України.

Ансамбль презентував мистецтво України, Харкова і саме Немишлянського району у багатьох країнах Європи – Франції, Італії, Словаччині, Угорщині, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Польщі, Македонії.

Ансамбль створено з учнів класу домри, баяна, акордеона ДМШ №12 у 2010 році. В 2011 році перше виконання колективу відбулось в залі Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського і на цей час у колективу відбулось вже понад двісті концертних виступів.

В репертуарі колективу понад 40 творів українських, європейських, світових композиторів, українська народна музика, оригінальні музикальні композиції.

У 2018 році на міжнародний фестиваль у м. Бельфор (Франція) «Музичний сувенір» був відібраний одним з понад 850 претендентів, а в 2023 році – одним з 1200 претендентів. Тільки 70 учасників-переможців відбору мають змогу брати участь на величезній культурній події FIMU 2023. Цей фестиваль можна порівняти з Євробаченням для колективів подібного складу.

Діти і викладачі тримають культурний фронт. Готують святкову програму на День Перемоги.

Докладніше про життя ансамблю "Музичний сувенір" за посиланням:

https://www.facebook.com/souvenirmusikal

Кол-во просмотров: 40

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.