У рамках культурно-мистецького проекту «Разом» триває онлайн-марафон «Об‘єднані». Вероніка Івоніна на фестивалі в Хорватії

У рамках культурно-мистецького проекту «Разом» Дитячої музичної школи №12 ім. К. І. Шульженко триває онлайн-марафон «Об‘єднані»

/Files/images/vonna_veronka/Івоніна В1.jpg З 8 по 18 вересня 2022 р. в Хорватії (Національному парку Бріюні, острів Великий Бріюнь) відбувалась мистецька резиденція Ukrainian artistic cam «Мистецтво як підтримка жертв війни», яка організована фестивалем ART DOT/Parad-Fest в партнерстві з театром Kazalištе Ulyssеs.

Учасниками заходів були митці (музиканти, театрали, хореографи, художники).

Однією з учасниць проєкту була Вероніка Івоніна, викладач класу цимбалів ДМШ 12 ім. К.І.Шульженко, яка з колегами-викладачами презентувала свою діяльність, показала властивості мистецтва гри на цимбалах.

/Files/images/vonna_veronka/Івоніна В2.jpg /Files/images/vonna_veronka/Івоніна В.jpg

Основи музикальної терапії викладав професор Найджел Осборн – британський композитор, викладач і гуманітарний працівник, відомий своєю благодійною діяльністю на підтримку травмованих війною дітей з використанням технік музичної терапії, а також запрошені лектори: Анджела Кеннеді – травма-психолог; Лоретта Моросін – експерт з питань освіти дітей з особливими потребами; Клеа Френд – спеціаліст-музикант у спільноті для дорослих та дітей з особливими потребами.

/Files/images/vonna_veronka/Івоніна В3.jpg /Files/images/vonna_veronka/Івоніна В4.jpg

Основним завданням проєкту є започаткування менторського супроводу й координації відкриття факультетів музичної та перформативної терапії в українських ЗВО, а також долучення України до мережі мистецьких терапевтичних ЗВО та дослідницьких інститутів у Вашингтоні, Лос-Анджелесу та Единбурзі.

Вероніка Івоніна: «На цій резиденції нам представили методи роботи з дітьми та дорослими, які стали жертвами війни. Всі отримані знання, підтримка від Найджела Осборна підняли дух українських митців. Як казав Найджел: «Ми – сильні! Мистецтво зможе! Ми зможемо!» З цими словами хочеться йти далі та допомагати нашому народові через музику. Корисний та безцінний досвід, неймовірна подяка організаторам. Все буде Україна!»

Кол-во просмотров: 57

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.