Шкільна педагогічна конференція, присвячена Дню української писемності та мови

8 листопада 2022 року на базі КПСМНЗ «Дитяча музична школа №12 ім.К.І.Шульженко» за допомоги онлайн-платформи GOOGLE Meet була проведена шкільна педагогічна конференція, присвячена Дню української писемності та мови.

Це надзвичайно важливе свято розвитку Державної мови, яке кожного року відзначається в Україні 9 листопада, а також до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, враховуючи вагомий внесок працівників культури у відродження української національної культури.

У роботі конференції взяли участь директор школи Пріз Оксана Володимирівна, заступники директора Маміна А.М., Данільченко О.Ю., викладачі школи, учні.

Спікери конференції, серед яких викладачі різних відділів школи (Савельєва Л.В., завідувачка струнно-смичкового відділу, Яковчук Н.М., завідувачка теоретичного відділу, Старнавська А.Ю., викладач художнього класу, Данильченко О.Ю., заступник директора з навчально-виховної роботи та викладач хорових дисциплін, Давітадзе А.Г., викладач теоретичних дисциплін, Стецкович О.Ю., викладач сольного співу, Палачова К.В., викладач теоретичних дисциплін, Губко О.М., викладач домри) представили неймовірно цікаві доповіді, чисельні аудіо та відеоматеріали, присвячені рідній мові, її розвитку, впливу на наше минуле, сьогодення та майбутнє.


Галерея "Шкільна педагогічна конференція, присвячена Дню української писемності та мови"

Багато уваги було приділено впливу мови не тільки на вітчизняну, але й зарубіжну культуру в цілому та музичну культуру зокрема. Україна завдяки збереженню мови вистояла на тернистому шляху до становлення сильної самостійної держави.

Конференцію завершив виступ психолога школи Мухаметової А.В., яка провела невеликий тренінг та підказала викладачам дієві вправи для боротьби зі стресом, який неодмінно супроводжує педагогічну діяльність, особливо у теперішній надскладний для нашої країни період.

На передодні професійного свята Всеукраїнського дня працівників культури, директор школи Пріз О.В. побажала героям культурного фронту міста-героя Харкова мирного неба, міцного здоров'я, невичерпаної наснаги: "Ви формуєти унікальний культурний простір. Ви особливі! Нехай ніколи не згасає творчій вогник у ваших серцях! Зі святом!"

Кол-во просмотров: 43

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.