27–28 травня 2023 року пройшов ІІІ Всеукраїнський відкритий круглий стіл «Сучасна мистецька освіта в умовах війни»

27–28 травня 2023 року пройшов ІІІ Всеукраїнський відкритий круглий стіл «Сучасна мистецька освіта в умовах війни» під патронатом Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського та Ради молодих вчених при ньому.

Вражає географічне коло залучених доповідачів – Київ, Харків, Одеса, Херсон, Тернопіль, Львів, Дрогобич, Чернігів, Черкаси, Біла Церква, с. Наркевичи (Хмельницька область). Це свідчить про соборність українського мистецького науково-навчального світу що відбилось в загальній атмосфері заходу – творчій, дружній та сповненій цікавих відкриттів та професійних здобутків, якими ділились доповідачі.

У виступах висвітлювались та обговорювались: пошук шляхів розв’язання актуальних проблем сучасної мистецької освіти; обмін викладацьким досвідом розробки стратегій подолання викликів, що постали перед системою мистецької освіти в умовах війни та повного переходу навчальних закладів України в режим дистанційної роботи; процес навчання та його результати в 2023 році; адаптація освітніх програм; наукові та творчі оnline-проєкти як перспективи міжвузівської інтеграції; арт-терапія під час війни: розробка та реалізація стрес-переборюваних стратегій тощо.

/Files/images/davtadze_ag/Давитадзе АГ1.jpg /Files/images/davtadze_ag/Давитадзе АГ.jpg

До виступів у круглому столі долучилась викладач з музично-теоретичних дисциплін ДМШ№12 ім. К.І.Шульженко, доктор філософії Давітадзе А.Г. Тема доповіді: «Дитячий круглий стіл» – пізнавально-практичний захід за участю учнів різних класів Дитячої музичної школи № 12 імені К. Шульженко: від ідеї до реалізації в умовах війни.

Після закінчення магістратури та аспірантури Анастасія Галактіонівна обрала викладацьку діяльність, адже діти завжди її надихають на цікаві проєкти.

“Я навчаю дітей але й багато чому навчаюсь і в них. Наша школа, керівництво, колеги та учні - це найкраще зараз в моєму житті", - вважає Давитадзе А.Г.

Кол-во просмотров: 53

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.