Вітаємо Лауреатів - учнів теоретичного відділу та викладачку Давітадзе А.Г.!

Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського ініціював створення та проведення Першого всеукраїнського конкурсу юнацької наукової творчості «Юні науковці в музичному всесвіті: у пошуках таємниць та відкриттів», який успішно пройшов 1 та 2 жовтня 2023 року. Захід був приурочений до Міжнародного дня музики, а також його проведення співпало з не менш важливими святами – Днем Захисників та Захистниць України, святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Вчителя. Такий «квартет» потужних енергетик осяяв конкурс позитивним настроєм та новими відкриттями.

Конкурсанти – юні учні мистецьких шкіл, науковці, сповнені творчих ідей та відкриттів з різних куточків України – Київ, Харків, Хмельницький, Дніпро, Черкаси, Суми, Кропивницький, Запоріжжя, Костянтинівка, Вінниця, Івано-Франківськ, Дрогобич, Ковель. Вразило широке спрямування інтересів конкурсантів – життя і творчість композиторів різних епох та стилів, виконавці та виконавські колективи, аналітичні спостереження окремих творів або періодів, музичних інструментів та національних музичних культур, сучасна пластилінова анімація, проблеми філософії та психології мистецтва тощо.

/Files/images/davtadze_ag/02112023/Ректор Говорухіна НІ.jpg Особливу подяку бажаємо висловити шановному організаційному комітету конкурсу: ректорці ХНУМ ім.І.П.Котляревського, заслуженій діячці мистецтв України, професорці, кандидатці мистецтвознавства Наталії Говорухіній, шановним Сухленко І.Ю., Чернявському М.С., Мандич О.В., Копелюку О.О., Жалейко Д.М., Кашерцеву Р.Г., Мамоні А.Г., Продоусу Є.Р., а також шановному високопрофесійному та натхненному журі конкурсу (Шаповаловій Л.В., Рощенко О.Г., Чернявській М.С., Марчук Є.С., Рудавській О.В., Фіськовій Н.Я., Федоренко О.А., Жалейко Д.М.).

У другий день конкурсу (2 жовтня) перед оголошенням результатів на всіх учасників чекала творча зустріч з всесвітньо відомим харківським композитором Дмитром Малим.

Результати конкурсу приємно порадували і колектив ДМШ № 12 ім. К.І.Шульженко та завідувачки теоретичним відділом, викладачки, доктора філософії, Давітадзе А.Г.

Всі троє підготовлених учасників не залишились без нагород: Молодша вікова категорія (група 1) – І премія Губанов Захар та спеціальний диплом «За найбільш інноваційне наукове дослідження»; Молодша вікова категорія (група 2) – Дипломант Колодій Марк, ІV премія Струмиленко Поліна.

/Files/images/davtadze_ag/02112023/Захар Губанов.jpg /Files/images/davtadze_ag/02112023/Марко Колодій.jpg

Давітадзе А.Г. також отримала диплом з підвищення кваліфікації в обсязі 30 годин (1 кредит ECTS). Фото дипломів можна переглянути на сторінці нашої школи у Фейсбук:

https://www.facebook.com/musicschoolShulghenko

Мистецтво України продовжує жити і ми безмежно вдячні всім, хто докладає до цього життя, зусилля, душу та натхнення. Слава Україні!

Кол-во просмотров: 55

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.